Data Science Support: sneller oplossingen uit big data

Data scientists zijn analisten die waardevolle inzichten onttrekken uit grote hoeveelheden data: zowel gestructureerde data als ongestructureerde data (clickstream data, social media-data, call center-data en meer bronnen). De kunst is niet om de big data op te slaan: de cloud is gewillig en de kosten zijn te overzien. De kunst zit hem in het vinden van waardevolle informatie.

Door de enorme hoeveelheid data duren analyses te lang, komen te laat of lopen vast. Je loopt tegen de grenzen van traditionele software en hardware. Daarnaast is het lastig om bij het analyseren ervan het overzicht te bewaren: dat is voor veel bedrijven het echte probleem. Een data scientist heeft kennis van de business, van statistiek, heeft programmeerervaring en laat zich niet misleiden door data die er niet toe doen.

Clear Value biedt data science-support op locatie aan. Daarmee geven we succesvol antwoord op zowel de grote behoefte aan oplossingen van onze opdrachtgevers, en de schaarste aan beschikbare, ervaren data scientists.  De data scientists die met ons big data-opdrachten realiseren, doen dit vanuit dezelfde kernwaarden als die van ons.

Hoe helpen wij?

Clear Value helpt, met behulp van data science, om inzichten voor je te creëren waarmee je beter kunt sturen, je klantinteractie met algoritmes kunt personaliseren en je producten en formule kunt verbeteren.

Afhankelijk van waar je bedrijf nu staat en waar je zou willen staan, kunnen we dat doen vanuit verschillende invalshoeken:

  • descriptive analytics. Vertel me wat er is gebeurd, en waarom.  Dit komt dicht in de buurt van traditionele business intelligence. Het is essentieel om dit goed voor elkaar te hebben.
  • predictive analytics. Vertel me wat er waarschijnlijk gaat gebeuren, en waarom. Dit gaat al een stap verder, want in plaats van kijken naar het verleden bouwen we voorspelmodellen en gaan we naar de toekomst kijken.
  • prescriptive analytics. Vertel me wat mijn opties zijn. Vertel me wat ik het beste kan doen. In deze richting worden descriptive en predictive analytics gecombineerd met beslisregels en zodanig in de processen geïmplementeerd, dat je als bedrijf voortdurend fact-based aan het sturen en gelijktijdig bijsturen bent, zonder tussenkomst van een analist of manager.

Bij Clear Value zetten we hoog in op data science. Het is niet voor niets dat onze associate partners data scientists zijn die hun sporen in het vakgebied ruimschoots hebben verdiend. En dat we daarnaast ons netwerk van freelance data scientists aan het uitbreiden zijn en nieuwe diensten ontwikkelen –daarover later meer.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met ons:

Klik hier en neem contact met ons op