Persoonlijke aanbevelingen via zelflerende algoritmes

Wat is dynamic recommendation?

Dynamic recommendation is een manier van het doen van aanbevelingen – en het verbeteren van de redenen voor de aanbevelingen – op basis van machine learning. Algoritmes analyseren diverse soorten beschikbare data (transacties, clicks) en zoeken patronen in klantgedrag en dit te vertalen in betere informatie en aanbiedingen. Een bijzondere vorm is reinforcement learning: een zelflerend algoritme dat op basis van de respons op gedane aanbevelingen haar model optimaliseert. Hoe meer klanten, producten en klantcontacten, hoe sneller en beter het voorspelmodel wordt.

Wat is prudsys RDE?

prudsys Realtime Decisioning Engine (RDE) is wereldwijd een leidende oplossing voor real-time analytics, forecasts en intelligent recommendations. In real-time wordt het koop-, zoek- en klikgedrag van (gewenste) klanten geanalyseerd en vertaald in de op dat moment, meest relevante en effectieve interacties met de klant. De basis is reinforcement learning: een algoritme, dat haar aanbevelingen in real-time verfijnt op basis van de interactie met klanten. Zoals een robot de trap oploopt en daarbij moet kunnen reageren op onvoorziene gebeurtenissen, zo verbetert prudsys direct haar aanbevelingen op basis van verwachte én onvoorziene reacties van klanten. Het effect is, dat deze aanbevelingen door klanten vele malen relevanter gevonden worden, en gebruikers van prudsys de conversie en omzet met procentpunten zien toenemen.

 Over prudsys

prudsysprudsys AG is in 1998 gestart in Chemnitz, Duitsland en wordt wereldwijd gezien als leidend specialist in realtime analytics-oplossingen, waarvoor ze ook diverse patenten bezit. prudsys werkt met leidende universiteiten en andere wetenschappelijke instituten om haar expertise en diensten voortdurend te verbeteren.

Waarom prudsys?

prudsys Realtime Decisioning Engine genereert dagelijks ongeveer 1 miljard gepersonaliseerde aanbevelingen voor klanten in 34 landen en meer dan 200 webshops. Met een transactievolume van ruim 8 miljard US dollar uit aanbevelingen per jaar behoort prudsys tot de meest succesvolle personalisatieoplossingen ter wereld.

De belangrijkste voordelen van prudsys zijn:

  • Bewezen effectiviteit bij tientallen retailers wereldwijd
  • prudsys is als SaaS-oplossingen in enkele dagen geintegreerd
  • prudsys kan vanuit de individuele klant de content van elk digitaal touchpoint personaliseren
  • De oplossing is oneindig schaalbaar (aantal klanten, producten)
  • De oplossing communiceert naadloos met de prudsys Dynamic Pricing-oplossing
  • Innovatieve machine learning en reinforcement learning-algoritmes die door een eigen R&D-afdeling wordt ontwikkeld

Voor wie is deze recommender-tool geschikt?

prudsys RDE is bij uitstek geschikt voor (online) retailbedrijven met veel identificeerbare klanten, veel (online en/of offline) transacties, veel klantcontacten, die snel en met een minimale IT-impact relevantere aanbevelingen willen presenteren aan klanten via web, mobile, tablet of ander digital device.

Downloads

Lees meer over de modules voor dynamic recommendation en pricing: download hier de pdf’s:

Klantcases en meer informatie

Neem voor klantcases en meer informatie over dynamic recommendation, of over dynamic pricing en andere prudsys-modules, vrijblijvend contact op met ons:

Klik hier en neem contact op met ons