Stap 1 in het begrijpen van online klantgedrag

Online Analytics vanuit een data-invalshoek en marketing ervaring: daarvoor bent u bij Clear Value aan het juiste adres. We helpen uw team om online analytics-omgeving in te richten en uw klantdata te integreren met andere relevante data. In een dashboard. Of in een customer data platform (SQL of NoSQL, in de cloud of niet). Hoe u maar wilt.
Samen met uw team interpreteren we deze data. Zodat u met praktische adviezen aan de slag kunt.

Google Analytics: het meest gebruikte analysepakket

google analyticsWeinig mensen hebben een idee hoeveel data er beschikbaar is rondom hun website en wat de ongekende mogelijkheden daarvan zijn. Met de juiste data kun je precies meten wat je bezoekers doen – en misschien nog belangrijker: (nog) niet doen – op uw site. Inzicht hierin helpt bij het maken van de juiste keuzes bij, bijvoorbeeld, de inrichting of optimalisatie van je website. Maar ook krijg je inzicht en daarmee grip op marketing euro’s die je uitgeeft aan emailmarketing of betaalde advertenties.

Het meest gebruikte analysepakket is Google Analytics. Een gratis pakket met veel mogelijkheden. We helpen jou en jouw team om op een heldere, begrijpelijke manier meer inzicht te krijgen gebaseerd op de feiten.

Snowplow Analytics: alle data in je eigen customer data platform

Is bij u of uw team de behoefte ontstaan om de clickdata op detailniveau te analyseren en in te zetten? Mogelijk biedt Snowplow Analytics een cruciale schakel in deze behoefte: met Snowplow Analytics is het mogelijk om al je clickdata in realtime te ontsluiten naar een eigen data platform.

Online Analytics: wat kunnen we voor u betekenen?

Advies

Welke doelen wilt u bereiken met uw website? Dit is een belangrijke eerste vraag om goed te kunnen adviseren hoe u dit vervolgens kunt meten. We bekijken samen met uw specialisten wat de (on)mogelijkheden zijn van de data die u al heeft of (nog) niet heeft maar nodig gaat hebben. Heeft u de juiste skills en tools in huis om uw doelen te bereiken?

Inrichting en implementatie

Zodra helder is wat u wilt meten, bekijken we of u alles in huis heeft om hiermee te beginnen. Dan gaan we op de juiste manier met uw team uw analyseprogramma inrichten. Clear Value is gespecialiseerd in Google Analytics en Snowplow Analytics, maar kan ook in andere omgevingen aan de slag: we hebben een brede ervaring.

Analyse

Heeft u al data verzameld in Google Analytics of in een ander pakket? Heeft u behoefte aan concrete adviezen die u meteen kunt toepassen? Dan is het raadzaam om een snelle of juist uitgebreide analyse op uw webstatistieken uit te voeren. De adviezen die hier uit kunnen komen zijn divers: technische aanpassingen aan uw website, anders inzetten van uw marketingbudget, andere inhoud van de website. Het advies leidt vaak direct tot hogere omzet of juist kostenverlaging.

Google Analytics en Klipfolio: een gouden combinatie

Wanneer er behoefte is om uw Google Analytics-platform te combineren met andere data, dan is het een goed idee om de dashboard tool Klipfolio in te zetten. Deze “andere soort” data kan bijvoorbeeld Google Adwords-data zijn, maar ook social media-data of misschien wel data uit uw eigen (CRM-) systemen. Klipfolio is een dashboarding tool waarmee het mogelijk is om data en combinaties van data inzichtelijk te maken. Meer over Klipfolio is hier te vinden.

Mocht u met ons willen praten over de beste opties voor uw bedrijf, neem dan contact met ons:

Klik hier en neem contact met ons op