Stap 1 in het begrijpen van online klantgedrag

Online Analytics vanuit een data-invalshoek en marketing ervaring: daarvoor ben je bij Clear Value aan het juiste adres. We helpen jouw team om online analytics-omgeving in te richten en jullie klantdata te integreren met andere relevante data. In een dashboard. Of in een data warehouse. Hoe je maar wilt.
Samen met jouw team interpreteren we deze data. Zodat jullie met praktische adviezen aan de slag kunnen.

Google Analytics: het meest gebruikte analysepakket

google-analyticsWeinig mensen hebben een idee hoeveel data er beschikbaar is rondom hun website en wat de ongekende mogelijkheden daarvan zijn. Met de juiste data kun je precies meten wat je bezoekers doen – en misschien nog belangrijker: (nog) niet doen – op jullie site. Inzicht hierin helpt bij het maken van de juiste keuzes bij, bijvoorbeeld, de inrichting of optimalisatie van je website. Maar ook krijg je inzicht en daarmee grip op marketing euro’s die je uitgeeft aan emailmarketing of betaalde advertenties.

Het meest gebruikte analysepakket is Google Analytics. Een gratis pakket met veel mogelijkheden. We helpen jou en jouw team om op een heldere, begrijpelijke manier meer inzicht te krijgen gebaseerd op de feiten.

Snowplow Analytics: alle data in je eigen data warehouse

snowplowIs bij jou of jouw team de behoefte ontstaan om je clickdata op detailniveau te analyseren en in te zetten? Mogelijk biedt Snowplow Analytics een cruciale schakel in deze behoefte: met Snowplow analytics is het mogelijk om al je clickdata in realtime te ontsluiten naar jullie eigen data warehouse.

Online Analytics: wat kunnen we voor jullie betekenen?

Advies

Welke doelen wil je bereiken met jullie website? Dit is een belangrijke eerste vraag om goed te kunnen adviseren hoe je dit vervolgens kunt meten. We bekijken samen met jullie specialisten wat de (on)mogelijkheden zijn van de data die jullie al hebben of (nog) niet hebben maar nodig gaan hebben. Heb je de juiste skills en tools in huis om je doelen te bereiken?

Inrichting en implementatie

Zodra helder is wat je wilt meten, bekijken we of je alles in huis hebt om hiermee te beginnen. Dan gaan we op de juiste manier met jouw team jullie analyseprogramma inrichten. Clear Value is gespecialiseerd in Google Analytics en Snowplow Analytics, maar kan ook in andere omgevingen aan de slag: we hebben een brede ervaring.

Analyse

Hebben jullie al data verzameld in Google Analytics of in een ander pakket? Heb je behoefte aan concrete adviezen die je meteen kunt toepassen? Dan is het raadzaam om een snelle of juist uitgebreide analyse op jullie webstatistieken uit te voeren. De adviezen die hier uit kunnen komen zijn divers: technische aanpassingen aan jullie website, anders inzetten van jullie marketingbudget, andere inhoud van de website. Het advies leidt vaak direct tot hogere omzet of juist kostenverlaging.

Google Analytics en Klipfolio: een gouden combinatie

Wanneer er behoefte is om jullie Google Analytics-platform te combineren met andere data, dan is het een goed idee om de dashboard tool Klipfolio in te zetten. Deze andere soort data kan bijvoorbeeld Google Adwords-data zijn, maar ook Social Media-data of misschien wel data uit jullie eigen (CRM-) systemen. Klipfolio is een dashboarding tool waarmee het mogelijk is om data en combinaties van data inzichtelijk te maken. Meer over Klipfolio is hier te vinden.

Mocht je met ons willen praten over de beste opties voor jullie bedrijf, neem dan contact met ons:

Klik hier en neem contact met ons op